23 Mayıs 2012 Çarşamba

Zayıflamaya Yardımcı Püf Noktalar

Sponsorlu Bağlantılar:

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI PÜF NOKTALAR

Fazla kilonuzu öğrendiniz ve zayıflamaya karar verdiniz. Sitemizde siz daha önce anlattığımız sağlıkla ilgili noktalara elbet dikkat edeceksiniz.

Bunların dışında, zayıflarken size moral açısından yardımcı olacak daha başka bazı püf noktalar da vardır. Şimdi kısaca bunları anımsatalım size.

• Kilo vermek için yapılan rejimin en büyük düşmanı can sıkıntısıdır. Bu süre içinde her zamankinden dana çok çalışın ya da kendinize bir hobi edinin.

• Kilo vermenin ikinci büyük düşmanı ise yalnızlıktır. Kendini yalnız hisseden bir kişi teselliyi yemek yemekte arar. Bundan kurtulmak için arkadaşlarınıza daha fazla zaman ayırın.

• Konunun olumlu yönlerini düşünün, çözünüzün önüne yalnızca yaptığınız rejimin yasakları gelmesin.

• Rejim sırasında yemek tabağınızı değiştirerek daha küçük boyda bir tabak kullanın. Porsiyonların azlığı gözünüze batmayacaktır.

• Kendinizi gözünüzün önüne incelmiş olarak getirin. Kilo vermeyi arzu etmek uygulanacağınız rejimden de önemlidir. Bunun için de en önemli neden daha sağlıklı ve daha uzun yaşamayı istemek, daha canlı ve daha güzel olmayı arzu etmektir.

• Şunu kendinize iyice kabul ettirin ki, incelme ve ince kalmak yaşantınızın yalnızca birdönemini kapsamamalıdır.ince kişiler de iyi yemek yiyebilir. Amaç bilinçli beslenmektedir.

• Yemek yemenin büyük bir bölümü alışkanlıktan başka bir şey değildir, insanın alışkanlıklardan vazgeçebileceğini unutmayın.

• Buzdolabınızı pişmiş yemeklerle doldurmayın. Hafta sonlarında kendinize daha fazla hakim olmaya çalışın.

• Et, domates, peynir veya ekmeği keserken dilimlerin çok ince olmasına dikkat edin. Hem gözünüze daha çok görünür, hem de daha uzun sürede yersiniz.

• Eğer bir yemeğe çağırılırsanız, ev sahibine hiçbir şey fark ettirmeden yemek yemeye çalışın. Yoksa gereksiz ısrarlarla karşılaşabilirsiniz.

• Ziyafet sofralarında yağlı sosları, mayonezleri görmezlikten gelerek yeşil salata yaprakları ile yetinmeye çalışmalısınız.