6 Ağustos 2014 Çarşamba

Mercimeğin Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

MERCİMEK: Vitamin deposu olan, lifli ve bol proteinli bir besin olan mercimek başta B vitami­ni ve demir olmak üzere kalsiyum, manganez, sodyum, bakır, çinko ve fosfor mineralleri açısın­dan da zengindir­. Ayrıca içerisinde yüksek miktarda yararlı karbonhidrat bulunur. Yeşil mercimek folik asit açısında da zengindir.

Mercimeğin Faydaları:

Besin değeri gayet fazla olan mercimek vücuda ve zihne güç verir­.
Bağışıklık sistemi­ni güçlendi­rir­.
Gözlere de yararlıdır­.
Mercimeğin kalori değeri de yüksektir­.
Enerji verir ve yorgunluğu giderir­.
İçeriğindeki yüksek protein zayıflamaya yardımcı olur. Tok tutar.
Yeşil mercimeğin kalorisi düşük olduğundan 1 tabak yenilse bile sadece 230 kalori verdirir. 1 hamburgerin 500-700 kalori olduğu düşünülürse bu oldukça iyi bir kalori seviyesidir.
Kansızlara faydalıdır­.
Anne sütünü attırır­.
Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır­.
Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığın­dan korunmaya destek olur­.
Kalp krizi riski­ni azaltır­.
Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir­.
mercimeğin faydaları

Mercimek Nasıl Kullanılır?
Mercimek genel olarak çorbası yapılarak tüketilir­. Ayrıca yemeklere de katılır­. Bir çok yörede hanımların ev ziyaretlerinde mercimeğin köftesi vazgeçilmez bir yiyecektir. Mercimek kaynatılıp suyu içildiğinde göğüs ağrılarını hafifletir ve öksürüğü keser­. Mercimek gaz yapıyorsa ya 2 gün suda bekletmemişsinizdir ya da mercimeğe hassas bir bünyeniz var demektir.